Nu ska jag börja blogga igen hade jag tänkt. Idag den 8/6 föddes det fem valpar, tre hanar och två tikar. Alla är bruna med vitt på bröstet.
Bianca väckte mej klockan 01,45 med att sitta i valplådan och flåsa, flåsat har hon gjort i två dagar (vem fan gör inte det i denna värme). Jag ligger på min omtalade solsäng i valprummet och den står precis bredvid  valplådan så när hon satt och flåsade så gjorde hon det i ansiktet på mej, det var därför jag vaknade. Klockan 03,55 kom den första, det var en tik, efter en timme kom nästa, det var en hane. Nästa tik kom en kvart senare, klockan 06,00 kom nästa hane. Då var det klart då, trodde vi. Bianca låg så avslappnad i sin låda som egentligen är ett gammalt linneskåp. Runt 07,15 började hon flåsa igen och 07,25 ploppade det ut en hane till. Alla vägde 400 gr.
Medans Bianca höll på att föda sina valpar ligger moster Agnes utanför kompostgallret och tittar på, bredvid henne sitter mormor Dolores och piper och gnäller, jag tror hon är lite avundsjuk på sin dotter. Denna kull är min första barnbarns kull.

Det kommer fler kort vartefter jag bloggar.

Det har ju hänt lite annat också sen jag skrev här, ja nu kommer jag väl inte ihåg allt då men jag kan tala om att Agnes har debuterat i veteranklass på utställning i Västerås. Hon blev Bir och även bästa veteran.

Ha dä gött    Marie.

2 thoughts on “Valpar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...